torsdag 22 september 2011

Pickles

För att göra pickles kan du använda i princip vilka grönsaker du vill bara de är tillräckligt hårda.

Förslag:

  • Lök + morötter inlagt i kokat havsaltvatten (+ kombu(brunalg))
  • Blomkål + ½ oemesu + ½ vatten
  • Rödlök + persiljerot + kålrot + kokat havsaltvatten
  • Lök + Shoyu(soya)

När du har blandat de grönsaker du vill ha i en glasburk ställer du dem på ett varmt ställe och låter de stå öppna i 3 dagar. Sätt sen på lock och ställ i kylskåp.

Rödlök + Persiljerot + Lila Kålrot + Kokat Havsaltvatten


Lök + Morötter + Kokat Havsaltvatten


Blomkålsbladsstammar + ½ Oemesu + ½ Vatten


Blomkålshuvuden + Kombu + ½ Oemesu + ½ Vatten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar