tisdag 27 september 2011

Middag Måndag


Okej, så igår kom ju Dag Erik så vi åt lunch på Lombardia, igen, hehe. Middagen åt vi hemma så den kommer här. Hur resten av dagen utspelade sig kommer i ett annat inlägg :)

  • Ris och Jobs tårar. Vi använde i kopp risblandning med 1 och 3/4 vatten (om man använder tryckkokare, vid vanlig kokning ha 1 del ris och 2 delar vatten) plus lite havsalt.
  • Azukibönor och purjolök. Koka Azukibönorna med kombu och lite shoyu tills de blir mjuka. Blanda lite vatten med oemepasta och häll det över lite hackad purjolök i en kastrull. Koka sedan detta tills purjolöken blir helt mjuk. Blanda sedan med bönorna, klart.
  • Brännässelpuré. Plocka toppar av brännässlor och stek i en stor panna med lite olivolja i botten. Blanda i lite vit miso. När nässlorna är färdiga ta ur de ut stekpannan och hacka de så litet du kan. Klart.
  • Kokade morötter och rödbetor. Vi kokade bara dessa i varsin kastrull och när de är mjuka är de färdiga. Inte så mycket mer med det.
  • Pressad Chikory. Vi hackade chikoryn och blandade den sedan med salt och citron. Sen pressar man detta med händerna. Klart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar