Okej, så igår kom ju Dag Erik så vi åt lunch på Lombardia, igen, hehe. Middagen åt vi hemma så den kommer här. Hur resten av dagen utspelade sig kommer i ett annat inlägg :)

- Ris och Jobs tårar. Vi använde i kopp risblandning med 1 och 3/4 vatten (om man använder tryckkokare, vid vanlig kokning ha 1 del ris och 2 delar vatten) plus lite havsalt.
- Azukibönor och purjolök. Koka Azukibönorna med kombu och lite shoyu tills de blir mjuka. Blanda lite vatten med oemepasta och häll det över lite hackad purjolök i en kastrull. Koka sedan detta tills purjolöken blir helt mjuk. Blanda sedan med bönorna, klart.
- Brännässelpuré. Plocka toppar av brännässlor och stek i en stor panna med lite olivolja i botten. Blanda i lite vit miso. När nässlorna är färdiga ta ur de ut stekpannan och hacka de så litet du kan. Klart.
- Kokade morötter och rödbetor. Vi kokade bara dessa i varsin kastrull och när de är mjuka är de färdiga. Inte så mycket mer med det.
- Pressad Chikory. Vi hackade chikoryn och blandade den sedan med salt och citron. Sen pressar man detta med händerna. Klart.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar