fredag 23 september 2011

Middag Torsdag


I en typisk macrobiotisk måltid ingår det flera olika rätter
Här ser vi en soppa.
Den innehåller blad från blomman Indiankrasse, vilka är hackade i väldigt små bitar och sen kokade tillsammans med lite ris och en gnutta havsalt i vatten från gårdagens nudelkok.

Vi ser också en skål full med godsaker.
Bland annat:
  • Hirs med gröna ärtor och Shiso. Blanda i frusna ärtor och lite Shiso när hirsen är nästan klar.
  • Rostade Pumpakärnor. Stek pumpakärnorna utan olja eller vatten. Kom ihåg att röra hela tiden och tillsätt lite Havsalt.
  • Pumpasmör. Gjort av: Havsalt, gul Lök, lite Vatten, Shoyu och vit Miso. Skär pumpan (om den är organisk, använd skalet) och lägg den tillsammans med allt annat i en kastrull och lämna på värmen i 15-20 min.
  • Svampsås. Gjort av: Vitlök, Shoyu, Mirin och lite Havsalt. Gjort såhär: Stek löken tills den är mjuk, blanda i svampen och vitlök och stek i ett par minuter. Tillsätt de övriga ingredienserna för att få en sås.
  • Sauté med tofu och paprika. Gjort såhär: Skär paprikan i tunna strimlor, stek sedan i vatten på låg värme, blanda i lite lite rostad sesamolja(mörk sesamolja). Stek tills paprikan är helt mjuk, krama ner tofu, tillsätt lite havsalt och stek tills du är nöjd med resultatet.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar