torsdag 22 september 2011

Kanten (Agar Agar) Dessert


  • 1 liter naturlig juice utan socker (vi använde äppel)
  • 30 gram Kanten, (Agar Agar) flingor. Vid bruk av pulver måste man gissa sig fram om mängd.
  • Lite havsalt

  • Kanel, Apelsinskal el. liknande¨
  • Frukt, kakor, nötter el. liknande till garnityr

Vid bruk av kantenflingor följ anvisningarna på paketet. Receptet nedan kommer utgå ifrån bruk av pulver.
Blanda Kanten med kallt vatten.
Koka upp juicen och tillsätt alla ingredienser utom garnityren, även kantenblandningen.
Ta en liten provbit och sätt in i kylskåpet. Vänta ett litet tag. Ta ut provbiten och checka konsistensen. Om du inte är nöjd, tillsätt mer kanten och gö
r om processen. Glöm inte att blanda kantenen med kallt vatten före du blandar ner det i juiceröran.
Om du är nöjd, lägg garnityren i fina formar och häll över kantenblandningen.
Låt kyla av ett par timmar.

Pynta med mandelsås, citronmeliss och en valnöt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar