Smått och gott, Ting och tang, vad du nu än vill kalla det.

Oemebosi är giftigt, man måste plocka den när den är omogen(grön). Sen kokar man den med shisoblad, därav den lila färgen.

Shiso är naturens antibiotika.

Kompassris är ris kokat tillsammans med oemebosikärnor. Det leder dina tankar till rätt väg.

Rosta alltid nötter! Då steker man bort en del av oljan. Kan bli för mycket annars.

Stek alltid gröna grönsaker med lite olja, det hjälper kroppen att ta upp mineraler (järn t.ex.)

Att äta ett äpple bit för bit startar magen (mot förstoppning)
Att äta ett rivet äpple stannar magen (mot diarré)

Tropiska frukter skapar slem(förvärrar astma). Ät mat från ditt klimat!

Allting som växer uppåt ger uppåt energi och är bra för din lever.

Laga mat/desserter med lite salt, det framhäver sötman.

Salt är bra till andra saker! Det hjälper till att hålla mineralerna inne i grönsakerna och inte i vattnet. Det hjälper också grönsakerna att behålla färgen.