måndag 9 januari 2012

Awesome gratäng

WOW!

Idag gjorde vi en gratäng och den var fantastisk god!
Så ja, när jag tycker om det ska ni få recept, självklart!

Sås:
1 msk mandelpasta
1struken tsk umeboshipasta
en skvätt dashi

Gör så mycket som du behöver och ha i mer eller mindre dashi efter hur blöt du vill den ska vara.

Gratäng:

Vi skärde upp broccoli i små buketter (stammen sparade vi till senare bruk men du kan lika gärna använda den här, kom bara ihåg att skära bort den fibriga delen så blir den saftig och god), morot i tunna stripor och selleri i små bitar. Blanda allt detta med färdigkokt hirs och häll sedan över såsen. In i ugnen i ca 170 grader i ca 25-30 min.

Som pynt kan ni göra en fin sallad genom att mixa riven morot och fint hackad persilja(kom ihåg att använda stammen också) och kanske en droppe citron.

Mums!

Mieke hade med sig inlagd tofu från semestern vilket vi också hade i gratängen. Den gav en väldigt stark smak. Jag skulle föreslå att ha något typ fermenterat i, möjligen kan man strö i lite bjäst.

Detta är alltså någonting som jag och Anne gjort helt på egen hand så kan inte helt garantera fullständig macro, men det var supergott, veganskt och i vart fall ganska balansert så oroa er icke! :D

1 kommentar:

  1. Hejsan
    Ser verkligen fram emot att få smaka och få uppleva det som du gör. Kram Pappa

    SvaraRadera