Skal från grön pumpa i frityrolja! |
Jag bestämde mig för att göra chips av:
- Rödbetor
- Potatis (lite av en självklarhet sedan det är ett av de enda sättet man äter potatis på i en macrodiet)
- Skal från grön pumpa.
Rödbetan och potatisen skärde jag med en potatisskalare. Då får man tunna och fina skivor.
Så ja, när man har gjort alla förberedelser, så sätter vi på oljan. Jag använde solrosolja men Avelin Kushi använder alltid sesamolja, sedan det är en viss skillnad i pris håller jag mig till solros jag.
Ta en liten kastrull och häll upp olja, oroa dig inte att vi använder mycket, man kan använda den flera gånger till.
Ta en ätpinne och stick ner i botten av kastrullen, då det bubblar tusen bubblor väldigt fort är oljan tillräckligt varm.
Ta en grönsak i taget, man kan vara tvungen att exprimentera lite eftersom alla grönsaker tar olika lång tid och alla spisar ger olika varm olja så jag föreslår: lägg i en skiva av grönsaken och stek den tills du tycker den är klar, ta ut den, låt vila två sekunder och smaka, på så sätt får du veta om den behöver längre eller kortare tid.
När du har friterat grönsakerna ska de läggas på ett fat täckt med papper, papperet är där för att suga åt sig överflödig olja.
Salta med havsalt eller/och andra valfria kryddor, låt stå ett litet tag, redo för servering!
Ah, alla chipsen fint på tork. |
Mata maten i Dag Erikmammas kök! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar