Hej Anne. Jag hoppas du kollar detta nu för jag måste vara duktig och lägga upp alla recept du missar för din skull.
Så ja, idag gjorde vi lunch, eller Mieke gjorde, jag stod vid sidan av och hann inte med någonting, fick rosta lite sesamfrön dock! :)
lär sig gör man ju ändå även om man kanske inte har så mycket att säga till om i själva fastforwardmatlagningen.
Här är i vart fall ett av dagens recept:
- Ris + Buckwheat
- Nishime. Lägg en använd kombu i botten på en kastrull och häll sedan i 1 cm med vatten. Skär pumpa i ganska stora bitar och lägg längst ner i kastrullen, fyll på med slicead selleri och kardborrerot. På toppen lägger man lite blomkålsblommor. Krydda med vit miso och lite surkål. Låt sedan stå och koka tills nästan allt vatten är borta(ca 20 minuter) och mixa sedan allt. Man kan även blanda i lite shoyu för smakens skull. Mums!
- Sauté. Stek först finhackad grönkål tillsammans med lite vitlök och shoyu. Skölj färsk Wakame väldigt noggrant och blanda i. Skär purjolök i fina strimlor, blanda i. Stek tillsammans ett tag. Blanda sedan i Krassepeston vi gjorde tidigare(kommer recept) och lite shoyu, stek ett litet tag. Pynta sedan med rostade sesamfrön.
- Tempeh. Koka rödbetor. Skär tempehn i små bitar och stek i olja, skär sedan också rödbetorna i små bitar och mixa med tempehn. Häll över lite rödbetsjuice, smaka av med salt. Så får man en härlig och fin röd tempehblandning. Mums!
Har tyvärr inga bilder längre. Insåg ju att man faktiskt behöver en laddare för att kunna använda kameran ett längre tag. Dumma dumma mig. Och jag har ingen överföringskabel till min mobil så jag får inte de bilderna till datorn heller. Men men, ni för nöja er med fantastisk fantasi! Annars har ju Anne en fantastisk blogg: http://anneluren.blogspot.com/ Där kan ni finna massa bilder och mycket mer recept än här, för jag är så lat :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar