tisdag 4 oktober 2011

Lunch Tisdag 4/10

The making of


Sushi.

Hur gör man sushi?

Orkar jag förklara?
Kan inte de som vill veta bara fråga om vi kan göra det tillsammans en dag istället. Gott var det i vart fall! (var första gången jag åt sushi för att vara ärlig.)

En liten halvingredienslista men det är så svårt för man kan ju egentligen stoppa exakt vad man vill i.

Här har vi inlagd ingefära och oemebosipasta.

Allra först var det ju en del uppskärning som skulle bli gjort.


Sen lite kokning och stekning och fin uppläggning. Här har vi (från vänster) rökt tempeh, seitan kryddad med shoyu, rå gurka, halvkokt selleri, tio sekunders kokt vårlök, rå tomat, kokad shiitake och kokade morötter.


Så skall det ju kokas lite ris och/eller nudlar och så också. Vi använde rundkornat brunt ris och somen, en slags bovetenudlar. De vita är neutrala medan de gröna innehåller gråbo(mugwort).


Och såklart, nori.


Bordet där allt hände.


Måste ju skryta lite om hur snygg min allra första sushi blev också :) stoooolt tjej! :)

1 kommentar:

  1. Hejsan Moa
    Är inne och tittar till dig nästan varje dag. Hoppas allt är bra med dig. På måndag blir det operation för mig. Äntligen.
    Alla hälsar till dig
    Kram
    Pappa

    SvaraRadera